0

Moja košarica

0
Subtotal: 0,00

V košarici ni izdelkov.

0

Moja košarica

0
Subtotal: 0,00

V košarici ni izdelkov.

NOVI BANKOVCI ZA 100 IN 200€

NOVI BANKOVCI ZA 100 IN 200€

8 maj. Dan na katerega bo evropska centralna banka v obtok poslala nova bankovca za 100 in 200€in s teb boste tudi primorani posodobiti svoj detektor ponaredkov ali števec bankovcev. Pravijo, da jih bo težje ponarediti imeli bodo najsodobnejšo zaščito, starejše pa bodo postopoma umaknili iz obtoka.

Ko smo pa ravno pri zaščiti, na Banki Slovenije so pojasnili, da bodo novi bankovci imeli enake zaščitne prvine kot bankovci za 50€ z nekaj dodatnimi izboljšavami.

Vendar previdnost ni nikoli odveč. Kot zanimivost so v prvi polovici leta 2018 umaknili 301.000 ponarejenih bankovcev.

Verjetno se strinjate, da je to kar precej.

Kaj pa lahko storite, da zmanjšate oz. preprečite možnost prejema ponaredka?

Priporočamo vam v investicijo v kvaliteten detektor ponaredkov saj boste z njim prihranili na času in stroških. Bodite pa pozorni, da ima detektor ponaredkov nameščene posodobitve za najnovejše bankovce in da ga je možno tudi kasneje posodobiti.

Zakaj pa sploh potrebujemo nove bankovce?

ECB in Eurosistem imata dolžnost, da stalno izboljšujeta tehnologijo izdelave in ponujata boljšo zaščito pred ponarejanjem. Z rednim poosodablanjem bankovcev tako otežujeta delo ponarejevalcev in omejujeta prihod ponaredkov.

Že imate detektor ponaredkov ali števec bankovcev?

Pri podjetju Plenus vam nudimo možnost nadgradnje na nove bankovce. To pomeni, da lahko vaš števec bankovcev ali detektor ponaredkov pošljete k nam in vam ga posodobimo. Za dodatne informacije nam pošljite povpraševanje.

Za vse, ki pa boste pri nas kupili nov števec bankovcev ali detektor bankovcev, vam pa sporočamo, da so že vsi posodobljeni na najnovejše bankovce.

Bo pa gotovina v bližnji prihodnosti izginila?

Svetovni trendi nakazujejo, da se povpraševanje po govotini povečuje. Od uvedbe eura se je število bankovcev v obtoku v euroobmočju potrojilo. Vrednost bankovcev v obtoku trenutno raste za okrog 4% letno.

Gotovina je še vedno glavna!

Gotovina je še vedno najbolj priljubljeno plačilno sredstvo na prodajnih mestih kot so trgovine, bencinske črpalke in prodajni avtomati. Približno 80% vseh transakcij na euroobmočju je opravljenih gotovinsko.

Prednosti gotovine

  • omogoča boljši pregled nad trošenjem in zadolženostjo
  • Omogoča zaseben način plačevanja
  • Lahko se vedno uporabi, tudi ko elektronski načini odpovejo
  • Omogoča takojšnjo poravnavo transakcij
  • Je edini plačilni inštrument, ki javnosti daje neposreden dostop do zanesljivega centralnobančnega denarja
Scroll to Top
Pozor! Obveščamo vas, da omogočamo tudi plačila s KRIPTOVALUTAMI!