0

Moja košarica

0
Subtotal: 0,00

V košarici ni izdelkov.

No products in the cart.

0

Moja košarica

0
Subtotal: 0,00

V košarici ni izdelkov.

No products in the cart.

Pogoji poslovanja

Splošno

Upravljavec spletne strani www.plenus.si je Plenus d.o.o. (v nadaljevanju: ponudnik), Tržaška cesta 85, 2000 Maribor. Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke posredovane ob registraciji in oddaji naročila.

Prodaja izdelkov iz prodajnega programa podjetja Plenus d.o.o. poteka izključno v skladu s splošnimi pogoji za prodajo. Splošni pogoji za prodajo so sestavni del predračunov, računov, ponudb in pogodb izstavljenih v podjetju Plenus d.o.o. Vsa prejeta naročila izdelkov iz prodajnega programa morajo biti v pisni obliki.

Zagotavljanje informacij

Upravljavec na spletni strani zagotavlja uporabnikom naslednje informacije:

 • podatke o podjetju
 • kontaktne podatke
 • podatke o ponujenih izdelkih vključno z razpoložljivostjo in cenah
 • način plačila in dostave
 • možne načine odstopa od nakupa, vračila blaga, reklamacije in druge pritožbe.
 • Pri razpoložljivosti in cenah si pridržujemo pravico do sprememb, brez predhodnega obvestila.

Ponudba

Upravljavec na spletni strani www.plenus.si ponuja izdelke iz svoje ponudbe. Ponudbo spreminja skladno s prodajno politiko podjetja.

Plačilo

Do spremembe ponudnik ponuja kot plačilne možnosti:

 • Plačilo po predračunu z dostavo na dom
 • Plačilo po predračunu in prevzem v trgovini
 • PayPal
 • Plačilo s kreditno kartico (preko PayPal – registracija ni potrebna)

Ponudnik izda kupcu račun z vsemi zakonsko potrebnimi podatki.

Za izdajo predračuna morajo kupci posredovati vse potrebne informacije, ki jih zahtevamo ob naročilu. Velja za predračune poslane po mailu s strani Plenus d.o.o., ne pa tudi za spletna naročila.

Kupec prejme predračun z rokom veljavnosti. Po preteku roka veljavnosti predračuna, ponudnika le ta ne zavezuje več in ne jamči predračunske cene.

Izdan predračun ne pomeni rezervacije blaga. Dobavni roki so zato le okvirni.

Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcije so lahko navedeni ob sami akcijski ponudbi, in se njihov čas trajanja med posameznimi izdelki lahko razlikuje. Akcijska ponudba velja do navedenega datuma ali do razprodaje zalog! Če roka veljavnosti ni prikazanega ob akcijski ponudbi si Plenus d.o.o. pridržuje pravico kadarkoli prekiniti akcijsko ponudbo.

Naročila in dobavni roki

Naročila kupcev obdelujemo vsak delovni dan od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro. Za naročila oddana po 14. uri, se dobavni rok podaljša za 1 dan. Za večino izdelkov je to od 2 do 3 delovne dni, sicer pa od 3 do 10 tednov. O predvidenem roku dostave bodo kupci obveščeni ob potrditvi naročila. Če dobavitelj katerega od izdelkov neha proizvajati, ne moremo zagotoviti dobave.

Sicer obravnavamo sprejeta naročila kot nepreklicna. Naročilo je možno preklicati v roku 3 delovnih dni po oddaji naročila, razen za izdelke narejene po posebnih zahtevah kupca. Preklic izvedete tako, da pošljete obvestilo na e-poštni naslov plenus@plenus.si kjer v Zadeva/Subject vpišete PREKLIC NAROČILA.

Plenus d.o.o. lahko, v času do izdaje potrditve naročila, naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne.

Plačilo predračuna pomeni hkrati tudi naročilo in sprejetje pogojev ponudnika.

Garancija in servis:

Podjetje Plenus d.o.o. jamči za kakovost blaga z garancijo, ki je navedena pri vsakem izdelku posebej. Servis in garancijska popravila se opravljajo na sedežu podjetja Plenus d.o.o. ob priloženem garancijskem listu ali originalnem računu, v primeru da ni garancijskega lista.

Osnovni pogoji za uveljavitev garancije: Garancija se lahko uveljavlja le z garancijskim listom (priložen tudi original račun) ali samo z originalnim računom. Praviloma velja garancija eno leto, ali več let, kjer je to posebej navedeno.

Garancija ne velja za potrošni material kot so: baterije, Ni-Cd in NiMH akumulatorje, žarnice (UV, bele…), varovalke itd. V primeru tovarniških okvar v garancijskem roku se le-te na servisu odpravijo brezplačno.

Stroške pošiljanja v servis nosi kupec, stroške pošiljanja iz servisa do stranke pa Plenus d.o.o. Servisiranje večjih predmetov (omar…) in izdelkov s težo nad 50 kg, opravi servisna služba Plenus d.o.o. na naslovu kupca v Sloveniji v roku 7 delovnih dni, razen če zaradi prezasedenosti ali višje sile to trenutno ni mogoče.

V primeru okvar zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile (napetostni sunek, strela….) garancija ne velja. Prav tako garancije ni mogoče uveljavljati v primeru, da so na blagu vidni posegi nepooblaščenih oseb, pri napačnem upravljanju ali pri uporabi neoriginalnih rezervnih delov.

Garancija ne velja, če je prišlo do zastoja ali nepravilnega delovanja naprav (detektorjev ponaredkov, števnih in sortirnih strojev) zaradi umazanije ali zagozdenih tujkov v napravi!

Na voljo pa smo vam tudi po preteku garancijskega roka. Imamo lastno servisno službo, ki bo poskušala v najkrajšem možnem času odpraviti napako na vašem izdelku. Servis naročite po telefonu (02 / 320 00 00) ali po elektronski pošti (servis@plenus.si).

Čiščenje naprav ali poškodbe nastale zaradi nepravilne uporabe, se zaračunajo po veljavnem ceniku storitev. Prav tako je zagotovljen servis za izdelke izven garancije.

Za izgubljene podatke ne odgovarjamo.

Garancija je navedena pri vsakem posameznem izdelku.
Rezervni deli so zagotovljeni 7 let po nakupu blaga, razen če le-teh pri proizvajalcu ni več mogoče dobiti in je naša zaloga pošla.

Pravica do vračila in reklamacije

Vse v povezavi z reklamacijami in vračili nas kontaktirajte na tel.: 02 / 320 00 00 ali mail: plenus@plenus.si.

Če z naročenimi izdelki niste zadovoljni, ali želite od nakupa iz kakršnegakoli razloga odstopiti, morate to storiti v osmih (8) dneh. Po obvestilu o odstopu od pogodbe oz. naročila morate blago vrniti najkasneje v roku osmih (8) dneh. Za vrnjen izdelek izstavimo dobropis, ki ga lahko uporabite pri nakupu kateregakoli drugega izdelka, prejetega denarja NE VRAČAMO!

Blago, ki ni na zalogi in je naročeno izključno za kupca, vračilo blaga NI MOŽNO! Za blago, ki ni standarden izdelek in je izdelano »po meri kupca«, prav tako NI MOŽNO VRAČILO BLAGA!

Delno uporabljenih ali poškodovanih izdelkov ne sprejemamo.

Blago mora biti v originalni embalaži, nepoškodovano in nerabljeno, priložen pa mora biti originalni račun. Možnost vračila ne velja za blago katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih kupca, ki je bilo prilagojeno njegovim posebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo oz. vračilo ni možno, če je izdelek posebne izdelave (ni standarden izdelek).

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

Izdelek je potrebno vrniti z obrazložitvijo in originalnim računom.

Kupec nosi strošek vračila blaga.

Očitne napake ali poškodbe na blagu je potrebno pisno reklamirati takoj oziroma v 8 dneh po prejemu blaga. Prikrite napake je prav tako potrebno prijaviti pisno, nemudoma po odkritju napake, oziroma v roku 8 dni od odkritja napake, vendar ne kasneje kot v roku 30 dni od dneva dobave.

Škodo, ki je nastala pri transportu, mora potrditi prevoznik ob primopredaji blaga kupcu. Tudi v primeru prijave škode, ki je nastala pri transportu, mora biti prijava v pisni obliki.

V primeru upravičene reklamacije bo le-to prodajalec rešil najkasneje v roku 15 dni. V primeru, da reklamacije ni možno rešiti v tem roku, mora prodajalec pisno obvestiti kupca o novem roku in načinu rešitve reklamacije.

Kupec je dolžan zadržati izdelke do rešitve reklamacije in z njimi ravnati kot dober gospodar, saj je v nasprotnem primeru odgovoren za nastalo škodo.

Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik (PLENUS d.o.o.) ne vrača denarja, vendar izstavi dobropis, katerega lahko uporabite za nakup kateregakoli drugega izdelka iz našega prodajnega programa. Kupec mora blago vrniti na naslednje naslove:

 1. Oprema za obdelavo gotovine, pohištveni in hotelski trezorji, zidni in talni trezorji, omarice za ključe je potrebno vrniti na naslov: Plenus d.o.o., Tržaška cesta 85, 2000 Maribor, s pripisom: VRAČILO

Dostava

Ponudnikov partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije d.o.o., pridržuje pa si pravico izbire kateregakoli drugega prevoznika.
Možen je tudi lasten prevzem

 • na sedežu podjetja Plenus d.o.o., Tržaška cesta 85, 2000 Maribor.

Lokacija prevzema je navedena na potrditvi naročila.

Transport do naročnika se izvrši po veljavnem ceniku, glede na težo izdelka oz. skupnega naročila, razen če je to drugače navedeno na izdanem potrdilu naročila. Naročeno blago se pripelje do kupca in pri težah nad 50 kg, postavi za prva zaklenjena vrata v pritličju objekta (to pomeni v prostoru, do katerega ni stopnic ali drugih ovir, ki bi zahtevale več kot enega delavca). Za vnos težjega blaga je potreben predhodni dogovor oziroma ogled delovnih pogojev na objektu. Vnos blaga se obračuna po predhodnem dogovoru po e-pošti ali telefonu, na kar se izstavi predračun, ki vključuje vnos.

Lastništvo

Do prejema celotnega plačila za blago, je blago last Plenus d.o.o. Kupec je v času do poravnave računa dolžan ravnati z blagom kot dober gospodar. Plenus d.o.o. si pridržuje tudi pravico do lastništva vseh ponudbenih prilog (slike, skice, načrti, ipd.). Le-te se brez pismenega dovoljenja ne smejo predati tretji osebi.

 Pravno obvestilo

Podjetje ni odgovorno za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih podatkov.

V primeru napačne cene ali napačnega podatka o izdelku, ki bi bila posledica tipkarskih napak oz. napak, ki bi se pojavile zaradi napačnih podatkov s strani našega dobavitelja, si podjetje Plenus d.o.o. pridržuje pravico do preklica naročil artiklov z napako. Ta preklic oz. obvestilo o napaki na spletni strani boste prejeli pisno.

Varstvo osebnih podatkov

Vse pridobljene osebne podatke o obiskovalcih, registriranih članih na spletni strani in kupcev bo ponudnik hranil skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Plenus d.o.o. se zavezuje k trajnemu varovanju uporabnikovih osebnih podatkov. Uporabljeni bodo le za potrebe podjetja pri izdelavi in pošiljanju ponudb, računov, informativnega gradiva in za ostalo potrebno komunikacijo.

Obdelovanje, varstvo in zbiranje vaših podatkov je skladno z regulacijo GDPR in ZVOP-2. Več o tem si lahko preberete tukaj:

Informacije in komunikacija

Eventualne dodatne informacije lahko kupec pridobi po telefonu na 02 / 320 00 00, 02 / 33 11 884 ali elektronski pošti plenus@plenus.si.

Informacije o svoji ponudbi bo ponudnik posredoval registriranim članom. Željo kupca, da ne želi prejemati komercialnih sporočil, bo ponudnik spoštoval. Odjavo izvedete tako, da pošljete obvestilo na e-poštni naslov plenus@plenus.si kjer v Zadeva/Subject vpišete ODJAVA.

Reševanje sporov
Kupec in prodajalec si bosta prizadevala vse morebitne spore reševati sporazumno. V nasprotnem primeru je za reševanje nastalih sporov pristojno sodišče v Mariboru.
Za rešitev posameznih vprašanj se poleg veljavnih predpisov uporablja Zakon o obligacijskih razmerjih.

Obveščanje strank
Obveščanje strank je skladno z regulativo GDPR in ZVOP-2. Stranka lahko kadarkoli zahteva, da se odjavi in izbriše iz sistema tako, da na elektronki naslov plenus@plenus.si pošlje ključno besedno ODJAVA, razen v primeru uporabe drugih aplikacij kjer je postopek lahko avtomatiziran.

Družba Plenus d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredovala, posodila ali prodala tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika. Informacije o posamezniku bo družba obdelovala zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

Odgovornost za objavljene informacije

Vse slike, čeprav pripravljene v najboljši možni meri, so samo simbolične. Dejanski izgled izdelka lahko odstopa.

Plenus d.o.o. si pridržuje pravico, da lahko kadarkoli in brez opozorila spremeni prodajne pogoje ali svojo ponudbo.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Radoslav Mom, direktor

Scroll to Top
Pozor! Obveščamo vas, da omogočamo tudi plačila s KRIPTOVALUTAMI!