0

Moja košarica

0
Subtotal: 0,00

V košarici ni izdelkov.

No products in the cart.

0

Moja košarica

0
Subtotal: 0,00

V košarici ni izdelkov.

No products in the cart.

Politika zasebnosti

V podjetju Plenus d.o.o. si prizadevamo, da se pri nas počutite varni, pri čemer stremimo,da so vaši osebni podatki varovani najbolj, kar se le da. Zavedamo se svoje odgovornosti v zvezi z ravnanjem z vašimi osebnimi podatki, zato vse osebne podatke obdelujemo v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah in s Splošno uredbo o varstvu podatkov (»GDPR«).

Namen Politike varovanja osebnih podatkov (»Politika«) je, da vas seznanimo, za katere namene pridobimo vaše osebne podatke, kakšna bo njihova uporaba, kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, in kako jih uveljavljati.

 1. Upravljalec podatkov
  Upravljavec vaših osebnih podatkov je podjetje Plenus d.o.o., Tržaška cesta 85, 2000 Maribor
 2. Namen obdelave podatkov in vrste osebnih podatkov
  Vse osebne podatke, ki nam jih posredujete, bomo obravnavali zaupno in jih uporabili zgolj v namene, za katere ste jih posredovali. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za kak drug namen, vas bomo o tem predhodno obvestili in vas zaprosili za vaše soglasje.

Vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo zgolj za potrebe poslovanja in izvedbo posla:

Osebni podatki (ime, priimek, naslov), elektronski naslov, DŠ za pravne osebe, telefonska številka, podatki za zaračunavanje.

 1. Obisk in uporaba spletne strani
  Ob vsakem obisku spletnih strani www.plenus.si se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP-številka – številka, ki identificira posamezni računalnik oziroma drugo napravo, povezano s spletom; različica brskalnika, čas obiska in podobno). Te podatke obdelujemo za potrebe vodenja svoje statistike obiskov obeh spletnih strani. Plenus d.o.o. tako zbrane podatke obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

Če pri nas opravite nakup, vaše podatke uporabljamo za obdelavo vašega naročila, zaščito naših pravnih zahtevkov in izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti. S pomočjo vaših kontaktnih podatkov in drugih podatkov vam hkrati lahko prikazujemo in pošiljamo naše prilagojene ponudbe.

Če na spletni strani obstajajo povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi s podjetjem Plenus d.o.o., ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

 1. Obdelava osebnih podatkov naših klientov
  Podatke, ki nam jih posredujete v okviru povpraševanja, nam posredujete prostovoljno in na osnovi privolitve v komunikacijo po E-pošti za namen komuniciranja za vaše povpraševanje. Te podatke bomo obdeloval zgolj za potrebe priprave ponudbe in medsebojne komunikacije. Za pravilnost in točnost teh podatkov ste odgovorni izključno sami.

Vaši podatki bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom,, razkrivanjem, spreminjanjem in uničenjem.

 1. Uporabniki podatkov 
  Vsi podatki, zbrani na osnovi zgoraj naštetih pravnih podlag, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in jih brez vaše privolitve ne bomo posredovali tretjim osebam. Osebni podatki klientov se zaradi zaupnega razmerja med uporabnikom in podjetjem Plenus d.o.o. ne razkrivajo nobenim tretjim osebam.
 • V okviru zakonskih pristojnosti je mogoče vaše osebne podatke razkriti naslednjim obdelovalcem podatkov:
  –      ponudnikom poštnih storitev, ponudnikom odpremnih storitev, ponudnikom storitev uničenja spisov in nosilcev podatkov;
  –      ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske in strojne opreme;
  –      administratorju in skrbniku spletne strani.
 • Partnerjem, ki upravljajo s plačilnimi sredstvi za zagotavljanje plačil, še posebej v zvezi s plačilnimi karticami.
 • Na podlagi vašega soglasja oglaševalskim in družbenim omrežjem;
 • Google Ireland Limited (registrska številka: 368047), s sedežem Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska; politika zasebnosti družbe je na voljo tukaj: https://policies.google.com/technologies/ads
 • Facebook Ireland Limited, s sedežem 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, D02 X525, Irska; politika zasebnosti družbe je na voljo tukaj: https://cs-cz.facebook.com/about/privacy
 • Z vašim soglasjem posredujemo podatke tretjim osebam za prikazovanje ponudb na drugih spletnih straneh.

Plenus d.o.o. se zavezuje, da vaših osebnih podatkov ne bo posredoval ali prenesel v tretjo državo ali kaki mednarodni organizaciji.

 1. Obdobje hrambe 
  Zagotavljamo vam, da vaše podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili zbrani in uporabljeni, in sicer:
 • dnevniške datoteke spletnega strežnika se hranijo 3 (tri) mesece;
 • vaši kontaktni podatki za potrebe komunikacije se obdelujejo do zaključenega posla oziroma zaključene komunikacije;
 • Če za posamezne podatke, ki se obdelujejo za realizacijo pogodb, obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), znaša rok hrambe 10 (deset) let. V tem času je obdelava podatkov omejena.
 • Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, tj. po izpolnitvi namena, za katerega so bili zbrani, se podatki nemudoma nepovratno in trajno izbrišejo.
 • Vsi podatki so varno hranjeni, in dostopni samo pooblaščenim osebam.
 1. Vaše pravice
  Plenus d.o.o. zagotavlja uresničevanje vseh pravic, ki vam pripadajo v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.
  Od podjetja lahko kadar koli zahtevate:
 • izbris vaših podatkov z baze povpraševanja
 • izpis vaših podatkov, ki se shranjujejo za namene povpraševanja
 1. Spremembe 
  Pridržujemo si pravico, da predmetno Politiko po potrebi občasno prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Zato vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.
Scroll to Top
Pozor! Obveščamo vas, da omogočamo tudi plačila s KRIPTOVALUTAMI!